İmplant genel kapsamda dört farklı şekilde uygulanmaktadır. İlk yöntemde diş çekilir ve hemen ardından oluşan boşluk üzerine hemen implant yerleştirilir. Hasta ve doktor için en pratik yöntem de budur. Herhangi bir cerrahi müdahale ya da dikiş gerektirmez. İkinci yöntem kapalı tekniktir. Bu yöntemle filep açılmadan, yani hastanın implant uygulanacak dokusu kesilmeden, lazer kullanılır ve oyuk oluşturulur. İmplant bu oyuk üzerine yerleştirilir.
Ağrısız, konforlu ve tek aşamalı işlem olup çok kısa sürmektedir. Üçüncü yöntem ise mini implant yöntemidir. Bu yöntemle birlikte mukoza üzerinden direkt olarak implant uygulaması gerçekleştirilir. Dördüncü yöntem halk arasında en çok bilinen klasik yöntemlerden biridir. Ameliyat ile birlikte hastaın çene kemiğinde uygun bir boşluk açılarak implant yerleşimi sağlanır. Dikişler ise yaklaşık olarak bir hafta sonra alınır.
Tüm bu yöntemler farklılıklar göstermekle birlikte neticesinde aynı sonuçlar alınmaya çalışılır. Ancak en kolay olanı diş çekimi gerçekleşir gerçekleşmez oluşan yuvalar üzerine implant uygulanmasıdır. Doktor ve hasta için en kolay, hafif olan bu yöntemin dışındaki yöntemler ise hastaların çene, kemik yapısına göre değişiklik göstermesi neticesinde uygulanmaktadır.